Ingredienser

Skippa Sockret erbjuder både raw och proteinrika bakverk, främst i form av bollar eller bars men andra bakverk förekommer också vid specifika önskemål. 

Raw food innebär att råvarorna bakverket i detta fall inte har hettats upp till mer än 42-47 grader. Det är en kost som baserar på bland annat frukter, bär, nötter, fröer, oljor och superfoods. 

En stor del av näringen i råvaror försvinner då man processar den därför använder man sig istället utav metoder som torkning, blötläggning, mixning och centrufigering vid raw food. På det sättet bibehåller man optimalt med näring och vätska i råvarorna. 

De råvaror som främst används i mina produkter är: 

Dadlar – används ofta som bas för att ge en krämig konsistens på bakverket men samtidigt för att ge sötma. Två flugor i en smäll helt enkelt! 

Agavesirap – Används som sötning i många bakverk. Att agavesirap används istället för exempelvis honung är för att göra bakverken hundra procent vegan-vänliga. 

Nötter & frön – Cashewnötter, valnötter, hasselnötter, jordnötter, solroskärnor, pumpafrön & linfrön är de jag främst använder. Nötter och frön innehåller nyttiga fetter, antioxidanter och mineraler. De ger en bra mättnadskänsla och en fantastisk smak. 

Havregryn – När det kommer till havregryn så används alltid glutenfri havregryn för att passa alla oavsett intolerans eller överkänslighet. 

Smaksättningar – Lakritspulver, hallonpulver, kaffe, kakao, färska citrusfrukter så som lime & citronjuice samt zest från skalet med mera förekommer ofta i bakverken. 

Kokosolja – Används i de flesta bakverken. Ett fantastiskt alternativ till fett som bland annat är bra för kroppens ämnesomsättning och immunförsvar. 

Grädde/mjölk – Används i en del bakverk men då alltid veganska alternativ så som kokosgrädde, kokosmjölk, soyadryck, havredryck med mera. 

Proteinpulver – I de proteinrika bakverken används proteinpulver i form av vassle eller kasein. Skillnaden mellan dessa är egentligen hur kroppen tar upp proteinet, vassle är ett snabbupgptagande protein som passar bra direkt efter ett träningspass och kasein har en mer långverkan och kan därför gärna intas på kvällen då kroppen får jobba med proteinet eller när som helst på dagen. Dock behöver du inte ha tränat för att äta en proteinboll eller en bar, kroppen behöver alltid protein.

Detta är en demobutik för teständamål — inga ordrar kommer behandlas. Avvisa