Vegan dessert – Passionsfruktsmousse med kokoscrips

Ingredienser till kokoscrisp:
  • 4 dl kokos
  • 6-8 st dadlar
  • 2 msk agavesirap
  • 1 tsk vaniljpulver
  • lite vatten
Gör så här:

1. Mixa ihop alla ingredienser i en matberedare eller mixer, tillsätt lite vatten tills du får en lite fuktig konsistens.

2. Lägg smulet på en plåt med bakplåtspapper och baka av på 90–100 grader i cirka 40–50 minuter, lite beroende på ugnen (på jobbet kan vi stänga av all fukt så pröva dig fram lite försiktigt hemma) Öppna var 10e minut och rör om lite. Ta ut plåten när det börjar bli torrt och krispigt, DONE

Ingredienser till passionsfruktsmousse:
  • Ca 5 dl kokosgrädde
  • 2 dl passionsfruktspure alternativt färsk passionsfrukt
  • Valfri sötning: sötströ, stevia, kokossocker eller liknande
Gör så här:

1. Vispa upp kokosgrädden tills den börjar tjockna lite.

2. Tillsätt passionsfruktspuren och sötningen, fortsätt vispa tills du får en lagom tjock konsistens. (Den ska gå att spritsa)

3. Fyll upp moussen i en spritspåse.

4. Varva moussen med kokoscrispet och låt stå i kylen minst en timme innan servering. Dekorera med valfri frukt eller bär, servera och njut!

Detta är en demobutik för teständamål — inga ordrar kommer behandlas. Avvisa