Chokladdoppad banan med jordnötssmör

chokladdoppad banan med jordnötssmör

Chokladdoppad banan med jordnötssmör eller ”Chunkey Monkey Candy” kommer att göra succé där hemma på fredagsmyset, en favorit hos både stora som små. Testa detta recept, jag lovar att ni inte kommer att bli besvikna!

Ingredienser till chokladdoppad banan med jordnötssmör:
  • 1 banan
  • Jordnötssmör   
  • 50-100 g sockerfri mörk choklad
  • lite kokosolja
Gör så här:

1. Skiva först upp bananen i små ”mynt” och lägg sedan in dessa i frysen.

2. Ta nu fram bananen ur frysen och bre en klick jordnötssmör på varje mynt, lägg sedan in i frysen igen tills de stelnat.

3. Smält den mörka chokladen och ha i någon tesked kokosolja (valfritt).

4. Ta ut bananmynten och doppa i den smälta chokladen, jag valde att toppade med lite guldpulver för en snygg ”finish” men här är det bara att använda fantasin!

chokladdoppad banan med jordnötssmör

Detta är en demobutik för teständamål — inga ordrar kommer behandlas. Avvisa